Vår produksjon

Vi produserer alle våre plagg i Indre Mongolia, og vi har allerede en god relasjon med våre leverandører, som vi har jobbet med i over 10 år.

For å sikre gode arbeidsvilkår og godt dyrehold besøker vårt produksjonsteam leverandørene våre regelmessig.

OEKO-TEX-sertifikat

Vi kan stolt presentere at alt garn vi bruker i arbeidet, er OEKO-TEX-sertifisert. Det innebærer at våre produkter opprettholder standarden i henhold til sikkerhetsnormene som gjelder for tekstil- og klesproduksjon, og at de tilfredsstiller høye humanøkologiske krav.

Vi synes det er viktig at du som kunde skal føle deg trygg når du handler og bruker våre produkter.

Vår kasjmir

Vår kasjmirull kommer fra gjeiter som lever i Indre Mongolia. Gjeitene går fritt på beite og ivaretas av lokale gjetere. De befinner seg på gjetergårdene når gresset må få vokse igjen, og i perioden når kasjmirullen klippes av før den varme sommersesongen.

Trimming

Hos våre leverandører trimmes eller klippes gjeitene, ettersom det er en raskere prosess som reduserer stress hos dyrene.

Deretter sendes ullen til vask og rengjøres for skitt som har satt seg fast i løpet av vinteren.

Farging & spinning

Fra den rene ullen separeres nå de lange fibrene fra de korte. I plaggene våre har vi valgt kun å bruke de lange fibrene, siden de er mykere og har høyere kvalitet.

I neste steg farges ullen til ønsket farge i store fargebad. Lysere nyanser krever mindre farge, siden fargeskalaen da ligger nærmere ufarget ull. Disse fargene kan oppleves som mykere enn f.eks. svart eller mørkere toner, som krever mer innfarging.

Deretter spinnes ullen til garn som snurres på store garnruller.

Strikking

Nå strikkes det fargede garnet i strikkemaskiner, der hver del strikkes for seg, f.eks. et forstykke, et bakstykke og to ermer.

Disse delene settes deretter sammen. Denne delen av produksjonen er et grundig arbeid som krever erfaring og tid, ettersom hver maske skal lenkes sammen.

Vask & emballasje

Plaggene vaskes, steames og kontrolleres før neck label, care label og størrelsesetikett sys på.

Deretter brettes plaggene og pakkes ned i oppbevaringsposer som legges i esker og transporteres til oss.

 

SE FLERE BILDER FRA VÅR PRODUKSJON