Davida på besøk i Indre Mongolia

For å sikre gode arbeidsvilkår og godt dyrehold besøker vi våre leverandører regelmessig. Det er viktig for oss at du som kunde skal føle deg trygg når du handler og bruker våre produkter.

Her er Kristian, Head of Retail, og Sofie, Head of Design, på besøk på en gjeitefarm, et spinneri, et fargeri og på fabrikker i Indre Mongolia.

 
 

Fargebad & Spinning

Etter at kasjmirullen er vasket og de forskjellige fiberlengdene er separert, pakkes ullen i store poser som sendes til fargeriet. Der farges den rå ullen i store fargebad, som på bildet oppe til venstre.

Neste steg i prosessen er at ullen skal spinnes til garn – her transporteres ullen gjennom flere forskjellige typer maskiner før det er en ferdigspunnet lang tråd. En del av prosessen kan ses på bildene over og under.

 
 

Strikking & Sammenlenking

Når tråden har blitt lang nok, spinnes den videre opp på flere mindre trådruller som kan brukes i de store strikkemaskinene. I strikkemaskinen strikkes alle deler for seg, f.eks. et framstykke, et bakstykke og to ermer.

Disse stykkene lenkes deretter sammen med hverandre i en prosess som kalles «linking». Dette er en tidkrevende prosess som krever både grundighet og erfaring. På bildet til høyre lenkes et fram- og bakstykke sammen i sidesømmene. Et ordentlig håndverk!

 

LES MER OM VÅRE PLEIERÅD HER